sobota 15. září 2012

Kerstin Gier-Rudá jako rubín

Autor:  Kerstin Gier
Originál: Rubinrot
Série: Láska nezná čas (1.díl)
Přeložila: Tereza Pecková
České vydání: hardback336 stran
Nakladatelství: Cooboo, 2012


Gwendolyn Shepardová žije v naprosto nenormální rodině. Ženy z jejich rodiny dědí cestovací gen (z názvu můžete logicky vyvodit, že se jedná o gen, který jim umožňuje cestovat časem), a už od narození Charlotte si jsou všichni jistí tím, že ho má ona. Kvůli datu narození, které vypočítal sám Isaac Newton. Gwen se narodila jen den po ní. Charlotte tedy od mala chodí na hodiny tance, šermu, latiny a všeho možného, co by se jí mohlo v minulosti hodit. A Charlotte dostane příznaky, které věstí, že se brzy přenese do minulosti, všichni jsou nadšení. Ale potom se začne v čase přenášet Gweny, a všechno jde do kytek... 


Moje recenze: 


Upíři a vlkodlaci už jsou ohraní no ne? A tak přichází na řadu cestování časem. I když ani to už není zrovna originální, pořád je to jedno z mých nejoblíbenějších témat. A tak je naprosto logické, že jsem se do této knihy taky pustila. A lituji? Ani náhodou!

Když se podíváte na knihu-co vidíte? Růžovou obálku, nápis: Láska nezná čas, a když si ještě přečtete anotaci... no tak! První věc co napadla mě, bylo, že je to jen další slaďárna, jenom tam autorka přidala jako takový podtext cestování časem. Ale jak jsem se na tu obálku tak dívala, tak se mi teď zdá úplně úžasná. Ale když jsem při čtení sundala přebal, myslela jsem, že mi vypadnou oči z důlku. Ta obálka je tak nádherná! Ale to bylo předtím, než jsem se začetla. To, co jsem si o knize myslela po tom, mi naprosto vyrazilo dech. Tak jako tahle kniha...

Co se týče hlavní hrdinky, je naprosto úžasná, což je změna od některých hrdinek, které-když o nich čtete- by jste nejradši umlátily pánvičkou. Její nejlepší kamarádka Leslie je taky skvělá. Hledá pro Gwen různé informace a úplně mi připomíná mou kamarádku Penny. Né že by pro mě hledala informace na Google, ale povahou jsou si velice podobné. Co se týče Gideona, taky to není jeden z nejhorších hrdinů. To jak se chová, je vzhledem k jeho situaci pochopitelné. Celý život byl vychováván k tomu, aby se stal cestovatelem-stejně jako Gwenina sestřenice Charlotte (kterou ale opravdu nemám ráda).

Celkově jsem si knihu naprosto zamilovala. Dostala jsem ji v srpnu, takže jsem se čtením asi měsíc otálela-ale už to vážně nikdy dělat nebudu!- ale když už jsem se do ní pustila, zhltla jsem ji asi za 4 hodiny. Má celkem velké písmenka, ale hlavně, stránky plynou strašně rychle, příběh je úžasný a hlavní hrdinku prostě nejde si nezamilovat! Ale i tak měla kniha pár vad. Když opadlo prvotní nadšení (obrovské), a já začala nad knihou přemýšlet, uvědomila jsem si i pár "nedostatků". Ale i díky nim, by byla kniha mnohem lepší. To, čeho mi bylo líto nejvíc je, že autorka se až moc snažila nechat příběh opředený tajemstvím, takže se o společnosti cestovatelů časem skoro nic nedozvíme, a to je škoda. Ale i přesto, je tahle kniha naprosto úžasná!


9 komentářů:

  1. knihu si chci už dlouho přečíst :D a díky tvé recenzi to udělám co nejdřív :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jupííí! :D To jsem moc ráda! :) Potom mi musíš dát vědět! :)

      Vymazat
  2. Knihu jsem už dávno četla a chci si ji určitě pořídit. :) Já jsem na ní neviděla žádné chybičky. :) Taky jsem si oblíbila Gideona, Gwendolyn i její kamarádku. :) A stejně taky jsem neměla moc v lásce Charlotte. Často jsem měla chuť ji nakopnout :D
    Pěkná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je naprosto úžasná! vypadá to, že máme hodně podobný vkus :)

      Vymazat
  3. pekná recenzia 8)
    ja som si o knihe dlho myslela, že to je len samá ružový romantika 8D ale teraz už viem, že je skvelá, tak si ju v budúcnosti musím už zaobstarať 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! To musíš! :D Je opravdu úžasná, a čte se prakticky sama :)

      Vymazat
  4. Tuhle knížku bych si strašně chtěla přečíst. Bohužel ale je knih tolik, že se k mnohým z nich prostě nedostanu :/

    OdpovědětVymazat
  5. Rozhodne túto knihu odporúčam a neviem sa dočkať kedy sa dostanem ku druhému pokračovaniu. Na to, že z duše neznášam nemčinu by som bez váhania šla na filmovú verziu tejto knihy, ktorá mala nedávno premiéru.

    OdpovědětVymazat
  6. Rudá je snad nejkrásnější knížka co jsem kdy četla, četla se mi moc pěkně a ten příběh je víc než dokonalý :)

    OdpovědětVymazat