pátek 5. července 2013

Knižní maraton- konec


Knižní maraton od Ettelëy

Ty dva týdny knižního maratonu uběhly neuvěřitelně rychle. Na začátku jsem si dala za cíl přečíst celkem 6 knih. Tři byly v angličtině a tři v češtině. Za první týden jsem přečetla celkem 4 knihy a čtvrtou rozečetla, pokud chcete vědět víc, můžete se podívat sem. Ještě než celé dva týdny zrekapituluji, podívám se, jak se mi vedlo druhý týden maratonu. Četla jsem méně, hlavně proto, že většinu týdne jsem trávila u kamarádky, kde na čtení moc času nebylo. 


Dočetla jsem zbývajících 252 stran Legendy od Marie Lu. Od knížky jsem asi čekala víc, nebo už mám dystopií plné zuby, takže Legenda dostala slabé tři hvězdičky. Pokud vás zajímá víc, stihla jsem už napsat i recenzi. Na druhý díl se určitě chystám, protože autorka to má dobře rozjeté, jenom doufám, že se jí podaří napsat pokračování lépe, než první díl.

Další knihou jsem se odchýlila od seznamu, ale když ten Božský bastard vypadal tak dobře! Po pár stránkách mi ale došlo, že zdání klame, a tahle kniha rozhodně není nic pro mě. Necelé dvě hvězdičky, a moje důvody pro tak nízké hodnocení si taktéž můžete přečíst v recenzi. Myslím, že od erotických knih si dám na nějakou dobu pauzu, protože tenhle žánr asi není nic pro mě. Každopádně Božský bastard má 304 stran a úžasnou obálku. 

Jennifer L. Armentrout se v mém seznamu už objevila se svou prequelovým dílem Shadows, ale během druhého týdne jsem se pustila také do třetího dílu série Lux s názvem Opal. Těmihle 382 stranami jsem dokončila čtení knih se seznamu a myslím, že jsem si nemohla vybrat lepší knihu. I když se série Lux řadí spíše k průměrným knihám, a ze začátku nápadně připomínala Twilight, Jennifer to pěkně rozjíždí, a po konci, který má tahle kniha jsem málem vyletěla z kůže, protože čtvrtý díl vychází až na konci srpna. 

Vzhledem k tomu, že knihy ze seznamu mi došly, jsem se pustila do The Immortal Rules od Julie Kagawy. Knihu jsem rozečetla někdy v lednu, a četla ji prakticky doteď. Až na to, že jsem se čtením dlouho nepohnula, takže jsem to vzdala, a začala číst úplně od začátku. Než jsem se těmi 485 stranami prokousala, bylo ráno, ale já rozhodně nelituji, protože knížka je to úžasná. Allison je prostě nejlepší :)  Mám v plánu napsat recenzi, tak snad se k tomu dostanu co nejdříve. Každopádně mám co dělat, abych se okamžitě nepustila do druhého dílu.

A s Julií ještě nekončíme, protože mám momentálně rozečtený druhý díl Železné víly s názvem Železná dcera. Mám za sebou 250 stran, a vypadá to opravdu dobře. Tuhle sérii mám ráda, proto mě mrzí, že se Knižní klub rozhodl další dva díly nevydat. Jak to tak vypadá, budu si je muset přečíst v angličtině. 

Pokud počítám správně, je to celkem 1673 stran. Je to o 545 stran více, než jsem přečetla minulý týden, což jsem nečekala :D Každopádně za celé dva týdny jsem přečetla celkem 8 knih a jednu jsem rozečetla. Celkem to dává 2801 stran za dva týdny, což není tak špatné. Splnila jsem všechny knihy ze seznamu, což byl můj hlavní cíl. Pokud budou prázdniny pokračovat ve stejném stylu, stěžovat si rozhodně nebudu :) Jak jste na tom s maratonem vy? Účastnili jste se? 

4 komentáře:

  1. Tak já jsem jednu knížku vůbec nezvládla rozečíst. Chudák Polibek pro Annu :D
    Tu The Immortal Rules ti neskutečně závidím!
    Jinak gratuluji k úspěšnému dokončení (a překročení) maratonu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, protože Anna je skvělá! :D
      Rozhodně by sis ji měla přečíst, protože Allison je prostě nejlepší ženská postava ever! :D A ta obáálka :3
      Děkuju :)

      Vymazat
  2. Jeeej gratulujem, dobrá si.:) Ja som sa nezúčastnila. Inak, the immortal rules sú vážne pecka, určite si prečítaj aj druhý diel, tiež bol skvelý.<3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díííky :D
      Na ten druhý díl se určitě chystám (doufám, že co nejdřív) protože tahle série mě fakt chytla^^ Jenom mám trošku strach, protože podle toho co jsem četla, je konec druhého dílu brutální cliffhanger :D

      Vymazat