neděle 6. ledna 2013

NEJemotivnější knihy roku 2012


A tenhle projekt má na svědomí :)

Nerada u knížek brečím, a proto jsem moc emotivních knížek nečetla. 





    

   

     

Černobílý svět je kniha, kterou sem zařadím, i když jsem si u ní nepobrečela-ale nejde jenom o slzy ne? Hodně jsem o ní po přečtení přemýšlela, a rozhodně se k ní ještě někdy vrátím.
Nemám žádné jméno tak tahle knížka ve mně vyvolala hrozný vztek. Jak mohl někdo ukrást někomu jinému knihu, a vydávat ji za svojí? A ještě k tomu někomu, kdo si toho prožil tolik, co Dagmar? Kniha se odehrává v Terezíně, takže mi bylo všech "hrdinů" hrozně líto. Prostě sem patří a konec.
Chvíle před koncem je o smrti, a tady jsem bulela jak malá. Nejvíc mě dostala scéna, kdy se Sam loučila se svou sestrou... Taky mám mladší sestru, a i když se občas hádáme... no dobře spíš bych měla napsat když se občas nehádáme mám ji hrozně ráda, a tohle bych prostě nedokázala. 
Marcelo ve skutečném světě je kniha, jejíž hlavní hrdina je autista. Tahle knížka vás donutí přemýšlet o svém životě. O tom co máte, o možnostech.... 
Ještě než umřu mě rozbrečela asi ve dvě hodiny ráno. Neuvěřitelně emotivní kniha, která sice je o smrti, ale vyvolá ve vás obrovskou chuť žít.
Nebezpečná láska je kniha, kterou napsala jedna mimozemšťanka Česká autorka. Další z knih, kterou jsem dočítala po půlnoci, a dostala jsem doslova záchvat... Dlouho jsem u knihy tak nebrečela. Prostě něco neuvěřitelného. Nemůžu se dočkat dalšího dílu. 


4 komentáře:

  1. Pěkný výběr :) Nebezpečná láska mě taky dostala, i když vyloženě k pláči mě přeci jen nepřivedla - tou dobou jsem byla zocelená jinou knížkou vyprávějící o rakovině, takže mi moc slz nezbylo :)

    A u Chvíle před konecem mě dojala přesně ta scéna, kterou popisuješ. Jeden z nejsilnějších momentů téhle knížky - a taky nejkrásnějších .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :D Ohledně NL... já jsem věděla, že...to není pravda, ale stejně jsem s Paige hrozně soucítila :D Uff-rakovina...


      Tak nějak :)

      Vymazat
  2. Jeste nez umru je jedine, co som z toho citala, ale ta kniha bola taka... Zvlastna. Netusim, ci sa mi pacila alebo nie

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím s Chvílemi před koncem. Četla jsem a je to má oblíbená kniha, hrozně jsem brečela. A taky mě nejvíc dojala scéna, kdy se Samantha loučila se svou sestrou. Byla to prostě kniha plná emocí.

    OdpovědětVymazat