čtvrtek 13. června 2013

Kniha, která mě opravdu rozplakala


Projekt, který má na svědomí VeEee  





7.  Kniha, která mě opravdu rozplakala 


Přiznávám, že jako první jsem chtěla vybrat Měděného jezdce., protože bych tu knihu nacpala nejradši všude. A ne, rozhodně to nemá nic společného s posedlostí! Ale nemůžu ji vrazit všude, takže jsem nakonec vybrala jednu geniální knihu, od ještě geniálnějšího autora. Hvězdy nám nepřály je naprosto úžasná kniha. Je vtipná, je smutná, je nádherně napsaná... Jedna z mála knih, které jsem dokázala vnutit kamarádce, a které si opravdu zamilovala. Věčně za mnou chodí, jestli už mám i Alasku. Ale to jsem odbočila. Hvězdy nám nepřály je kniha, na kterou nejde jen tak zapomenout. Jsou v ní neuvěřitelné momenty, myšlenky, postavy... Nemá sice ten nejoriginálnější námět, ale John Green z knihy udělal něco dokonalého. Hrozně se těším na přečtení Looking for Alaska, která u nás vyjde už v listopadu.


11 komentářů:

  1. Ach, ja si tú knihu musím už fakt prečítať! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Uá, to jsem asi fakt jediná, která Hvězdy ještě nečetla! :D Ale chystám se na ně, protože jsem už Xkrát četla, jak je to supr dojemnej příběh s hloubkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jediná nejsi, hodně lidí se na ně ani nechystá (velkááá chyba) kvůli tomu tématu :D
      Tak já ti to zopakuju ještě jednou- je to supr dojemnej příběh s hloubkou, takže si to přečti! :D

      Vymazat
  3. Ach jo, tuhle knihu mám už snad dva měsíce a akorát se mi na ni v poličce práší. Nechápu, že jsem se do ní za tu dobu ještě nepustila. A nejhorší na tom je, že se na ni asi ještě hodně dlouho prášit bude. Jednou z mnoha věcí, kterou nesnáším na zkouškovým je to, že nemůžu číst. A už z toho pomalu blázním:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uff tak to je škoda, ale víš jak to je- potom si ji užiješ ještě víc :)

      Vymazat
  4. Souhlasím! S nadpisem mě ihned tahle kniha napadla. Je dokonalá :) všichni se těší na film, ráda se na něj také podívám, ale rozhodně nemůžou zachytit myšlenky, pocity, které v knize jsou suprově popsány

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se na film hrozně těším, přijde mi trošku divné, že hlavní představitelé hrají sourozence v Divergenci, ale snad to nebude tak špatné :D I když Gus není můj Gas... A s tímhle taky souhlasím, protože to, co dělá tu knihu tím, čím je, je Greenův talent psát :)

      Vymazat
  5. Pri tomto by som stopercentne revala, práve preto som ju radšej nečítala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no ták! Občas si musíš pobrečet, a ta knížka za to fakt stojí :D

      Vymazat
  6. jsem snad jediná, kdo tohle nečetl?

    OdpovědětVymazat