pondělí 22. července 2013

Prázdninový knihomol- červenec


Projekt, který vymyslela Cathy

Ano, je úplně normální přihlásit se do prázdninových projektů uprostřed prázdnin!☺ Na rozdíl od projektu Pětistovka je jen číslo, jsem tady nezapomněla napsat příspěvek, spíš jsem ho zapomněla dopsat. Chudáček byl od začátku prázdnin v konceptech. No teď už se přesuneme ke knížkám, které jsem přečetla. 


1. týden

Opal od Jennifer L. Armentrout- 382 stran
Opal byla první knížka, kterou jsem o prázdninách přečetla. I když se tahle série neřadí mezi moje nejoblíbenější a jde spíše o průměrné čtení, po tom konci bych pro čtvrtý díl vraždila. Vychází až na konci srpna a pokud to autorka nepokazí, bude to vážně jízda.

The Immortal Rules od Julie Kagawy- 504 stran
Julii mám ráda. Líbí se mi její styl psaní a hodně se mi líbí série The Iron Fey, kterou napsala. Ale The Immortal Rules? To bylo neuvěřitelné! Úžasná kniha a ještě úžasnější hlavní hrdinka. Tohle je prostě must-read!  A musím se pochválit, protože už jsem na ni napsala i recenzi

Železná dcera od Julie Kagawy- 360 stran
Aneb pokračujeme s Kagawou! Tentokrát se ale jedná o knihu v češtině, přesněji je to pokračování Železného krále. Druhý díl se mi líbil víc než první. Doufám, že Knižní klub sérii dovydá, protože by byla škoda, nemít všechny knížky doma. Pokud vás zajímá víc, tady najdete moji recenzi

The Darkest Fire od Geny Showalter- 66 stran
Krátký prequel k sérii Lords of the Underworld. Série má na Goodreads vcelku dobré hodnocení, tak jsem si řekla, proč se do ní nepustit? A přečetla si tuhle krátkou povídku. Bohužel The Darkest Fire mě od čtení dost odradil. No jestli bude zbytek série stejně špatný, jako tohle, tak to se mám vážně na co těšit. Možná, kdyby to mělo víc stránek, příběh by měl možnost se rozvinout, ale takhle tam bylo všechno, co nemám ráda. Postavy na sebe sotva promluví, pak zjistí, že se milují, vyspí se spolu, skoro je zabijí a nastává neuvěřitelně idealistický, klišoidní konec. Děkuji, to mi stačilo.

2.        týden

Hlas nože od Patricka Nesse- 372 stran
Na trilogii Chaos jsem se chystala už nějaký ten pátek, ale k přečtení prvního dílu jsem se dostala až nedávno. Co si o tom myslím? Vlastně nevím. Po přečtení jsem měla tak nějak chaos v myšlenkách, ale jakmile se mi to uleželo, došlo mi, že se jedná o opravdu dobrou knihu. Většinu času co jsem četla jsem byla hrozně zmatená, páč to bylo hrozně divné, ale dobrým způsobem. No rozkecala jsem se v recenzi

Percy Jackson: Zloděj blesku od Ricka Riordana- 399 stran
Skoro čtyři roky jsem tuhle knížku přehlížela. Jak je to sakra možné?! I když jde vidět, že se jedná o knihu pro děti a některé věci nedávají smysl, hrozně se mi líbila. Jak Rickův styl psaní, tak samotný příběh a hlavní postavy. Knížku jsem měla půjčenou, recenzi mám už nějakou dobu napsanou, zveřejním ji (snad) někdy koncem týdne. 

Motýlí křídla od Veroniky Bicker- 168 stran
Tak touhle knížkou jsem vyplňovala čas při čekání, až mi přijdou recenzní výtisky od Egmontu. No knížky nepřišly, ale Motýlí křídla jsem přečetla. Recenzi asi psát nebudu, protože ke knize nemám moc co říct. Podprůměrný příběh, průměrné postavy, obyčejný styl psaní. Alespoň, že máme tak hezkou obálku. 


Devátá stezka od Meg Cabot- 200 stran
Další jednohubka, až na to, že tahle se mi líbila mnohem víc. Nikdy jsem moc nechápala, proč jsou někteří čtenáři tak posedlí Meg Cabot či její sérií Mediátor. Její styl psaní moc nemusím, protože mi místy přijde hrozně nudný, hlavně při čtení Underworld. První díl Mediátora se mi moc nelíbil, spíš takový průměr. Druhý už byl o poznání lepší, doufám, že v takhle bude pokračovat i zbytek série.

3.        týden


Partials od Dana Wellse - 468 stran
Ano, příšerně se stydím. Jedna kniha za týden je prostě hrozně málo. První jsem měla problém se do Partials začíst a těch 10% na začátku jsem četla dobré 4 dny. Pak už se to ale rozjelo a stránky míhaly jedna za druhou. Dan sice píše vážně hezky, ale občas je pěkně o nervy to číst v originále.☺ Hlavně, když se tam vyskytovaly lékařské popisy, vojenské popisy... Některé odstavce jsem si musela číst víckrát, abych to vůbec pochopila. Například když Kira popisovala průběh viru, jak se spóra mění na kapku a podobně. Každopádně knížka se mi líbila, ráda bych na ni napsala i recenzi, tak snad se k tomu dokopu. 

4. týden

Reset od Amy Tintery- 384 stran
Reset je recenzní výtisk od Egmontu, na který jsem se hrozně těšila. Po přečtení Partials jsem byla na podobný příběh opravdu naladěná, takže já jsem naprosto spokojená. Skvělá hlavní hrdinka, roztomilý hlavní hrdinka, akční děj a krásná obálka. Pokud by vás zajímala podrobnější recenze, už nějakou dobu je na blogu. Rozhodně se těším na druhý díl a jenom doufám, že to autorka nepokazí.

Probuzený milenec od J. R. Ward - 464 stran
Je třetí díl z cyklu Bratrstvo černé dýky. Sakra já mám tuhle sérii fakt ráda. Jenom... mohl by mi někdo vysvětlit, proč je na obálce Clark Kent? Tentokrát se autorka podívala na zoubek Zsadistovi a mně se to hrozně líbilo! Můj nejoblíbenější díl je pořád druhý díl, aneb Rhage, ale tenhle mu vážně šlape na paty. Zsadist je... zajímavý. Předtím mě moc neohromil, v téhle knize taky ne, ale momentálně čtu čtvrtý díl a v tom je vážně k sežrání. Na Bratrstvo recenze psát nebudu, protože nejen, že je jedenáct dílů- a mám pocit, že autorka ještě píše další- tak k tomu nemám moc co říct. Všechno co si o knize myslím napíšu na Goodreads a to myslím stačí ☺

A Date with an Outcast, Cam Goes Hunting & Inside Francesca's Office od Lauren Kate- 9 stran
Ne, nezdá se vám to. Celých 9 stran! Aneb tři opravdu, opravdu krátké povídky z Wordu Lauren Kate. Neuvěřitelné plýtvání časem. I když- buďme upřímní- přečíst to trvá asi pět minut. Já prostě nechápu, na co Lauren tyhle 'povídky' psala! Dvě stránky hloupého tlachání, které je čtenáři úplně k ničemu. Brr... A to jich je kolem dvaceti, tuším. Bože kam na takové blbosti chodí...

Awry od Chelsey Fine- přečteno 280 stran z 514 stran
Awry je druhý díl série The Archers of Avalon, kerá mě zaujala především svou obálkou. Fialovou já ráda, takže tuhle sérii jsem si prostě musela přečíst. První díl se mi celkem líbil, ale tenhle mě vyloženě nudí. Do čtení se musím nutit a pak nemám problém knihu odložit. Trápím se s ní už tři dny a místo čtení jsem sáhla po Bratrstvu. To je špatné znamení, řekla bych. Každopádně během příštího týdne bych ji ráda dočetla, tak snad mi to vyjde. 

Nalezený milenec od J. R. Ward - přečteno 360 stran z 520 stran
A tady už je výše zmíněný čtvrtý díl Bratrstva černé dýky. Začala jsem číst včera, takže bych řekla, že mi to celkem jde ☺ Tahle série se prostě čte sama. I přesto, že jsem za půlkou si nejsem jistá, co si o tom myslet. Jak říkám- tuhle sérii já můžu, ale tenhle díl mi přijde zatím nejslabší. Víc než hlavní linka mě baví číst o Johnovi, což je pěkně na prd, protože ho tam je moc málo. Butche mám celkem ráda, ale k Marisse se mi prostě nehodí. Možná to má něco společného s tím, že ji moc nemusím. Nejlepší jsou rozhodně hlášky. Zsadista bych nejradši objala, protože to jak se chová k Johnovi je hrozně sladké. Rozhodně se mi ale nejvíc líbí vztah, jaký má Butch s Vishousem. Ti dva mají mezi sebou úžasné pouto.

4 komentáře:

  1. Jsem ráda, že i ty jsi se zapojila..:) Koukám, že si četla docela dost v angličtině, klobouk dolů..já se na to chystám a pořád nic... sem moc zdechlá.. Já jsem z tvého seznamu četla jen Mediátora, Percyho Jacksona a Železnou dceru..a na sérii Chaos se chystám..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda píšu různé seznamy, takže tenhle projekt je přesně pro mě :)
      Jooo to znám :D Taky mi trvalo, než jsem se odhodlala číst v aj (spíš kvůli strachu, že nebudu ničemu rozumět) ale teď už to jde dobře :) Jde jenom o to, začít :D Tak snad se brzo přinutíš číst v aj, přicházíš tak o hodně skvělých knížek :)
      Doufám, že se ti Chaos bude líbit!

      Vymazat
  2. Koukám. Přečetla jsi toho opravdu hodně! :)

    OdpovědětVymazat