neděle 4. srpna 2013

Obětuj knihu TAG




Knižní TAG, který vymyslela Kacennnka s Monou. Možná víte, že Mona vymyslela dva TAGY před tímto a jedná se o Barvy knih a Prázdninový knižní TAG. Holky se inspirovaly jednou kanadskou booktuberkou a projekt upravily. Jak vám asi došlo podle názvu, účelem je obětovat nějakou knihu, která se vám nelíbila. Mně se to hrozně líbí, takže vám přináším své oběti! 

Scénář č. 1: Útok zombie

Zrovna jsi v knihkupectví, když se všude okolo tebe začnou nořit zombíci. Všichni zákazníci jsou uvězněni mezi stohy knih a nemají žádnou šanci na útěk. Ty už jsi zatlačený/á v rohu a vnímáš jen pach shnilého masa a šouravé kroky mrtvol. Panikaříš a dělí tě jen krůček od toho, že se sklátíš k zemi a uděláš ze sebe večeři, když se najednou ozve hlas managera obchodu, který ti dodá naději. Vojáci totiž zjistili, že zombie nesnáší přehodnocované knihy! Ty se okamžitě rozeběhneš mezi regály a kličkujíc mezi hnijícími těly hledáš knihu, kterou všichni milují, ale ty ji jednoduše nemůžeš vystát. Jakou knihu čapneš a omlátíš jí překvapenému zombíkovi o hlavu?

Kniha: Jsem roztříštěná
Autorka: Tahereh Mafi
Recenze: Tady

Tak tady vážně neváhám a vybírám knihu Jsem roztříštěná. Neuvěřitelně oblíbená kniha, při které zase vybočuju z řady, protože mě vůbec nebavila. Juliette mi hrozně lezla na nervy, Adam je svatouškovský hňup a Warner je sociopatický pitomec. Přidejte k tomu spoustu nelogických metafor a přirovnání, vztah hlavních hrdinů alá sice se vůbec neznáme, ale nemůžu bez tebe žít. Třešničkou na dortu byl příšerně nudný děj. No prostě Jsem Roztříštěná rozhodně není kniha pro mě.

Scénář č. 2: Šílený liják

Právě jsi vyšel/a z kadeřnictví se svým vysněným účesem. Procházíš se po ulici, necháváš lidi zírat na své dokonalé vlasy, když v tom začne pršet. Jenomže to není jen aprílový deštík. Je to obrovský slejvák, jaký svět ještě neviděl. Z nebe se snáší litry vody a jediné. na co myslíš, je tvůj nový účes, který tě stál celou výplatu. Jaké pokračování knihy obětuješ a použiješ jako deštník?

Kniha: Awry
Autorka: Chelsea Fine
Recenze: Nepsala jsem
Recenze na první díl: Tady

První díl téhle série o Lukostřelcích z Avalonu se mi líbil. Nebyl to žádný zázrak, ale příjemné počtení na zpestření nudného odpoledne. Proto byl pro mě druhý díl takové zklamání.  Nejenom, že je to neuvěřitelně nudné, ale je to navíc neuvěřitelná kravina. Nechápu, jak mě mohl první díl tak bavit. Věty jako "Neboj se, on je na bolest zvyklý." mě vytáčí k nepříčetnosti. A ten jejich přístup? Ať si Tristan trpí, ať se pokusí o sebevraždu, ať ho ta vzdálenost zabíjí- hlavně, aby byla Scarlet v pohodě. Achich achich, taková škoda.

Scénář č. 3: Šílená hodina s učitelem

Jsi na hodně literatury a profesor se rozplývá nad jednou známou klasickou knihou. "Tahle kniha úplně změnila světovou literaturu!" prohlašuje a vyzdvihuje knihu do nebes. Tebe to ale vůbec nebere. Nejen, že se tohle vychvalování nedá poslouchat, ale ty ani za mák nesouhlasíš. Protože máš vlastní zkušenosti. Jakou klasickou knihu bys mrskl/a po svém profesorovi a rozkřičel/a ses na celou třídu o tom, jak tahle kniha stojí za houby?

Kniha: Cesta kolem světa za 80 dní
Autorka: Jules Verne
Recenze: Nepsala jsem

Já na klasiku moc nejsem. Nejvíc se mi asi líbil Saturnin a klasika jakou je Romeo a Julie nebo třeba Hamlet. Když jsme ale dostali seznam povinné četby, byla jsem v háji. No tak jsem se pustila do Cesty kolem světa za 80 dní, protože film se mi celkem líbil. Jules Verne ale určitě není pro mě. Píše neuvěřitelně nudně! Celá kniha byla divná, plná nelogičností a pan Fileas Fogg mě taky neohromil. Prostě já a Jules Verne nebudeme kamarádi.


Scénář č. 4: Doba ledová

Úžíváš si skvělé odpoledne v knihovně. Procházíš se mezi stohy knih a všude se vznáší ta dokonalá vůně papíru potištěného slovy. Když najednou BUM! Celá země je pokrytá vrstvami sněhu a nikde není nic jiného než ledová pustina. Teploty nezastavitelně klesají a tvůj dech ti mrzne u pusy. Najednou zjišťuješ, že tvou jedinou možností je začít pálit knihy. Jakou svou nejneolíbenější knihu bys spálil/a první a vůbec by ti nebylo líto, že se změnila v hromádku popela?

Kniha: Existence
Autorka: Abbi Glines
Recenze: Tady

Tady jsem trošku zaváhala, protože jsem se nemohla rozhodnout, kterou knížku od Abbi Glines vybrat. Taky se do užšího výběru dostal Božský bastard, ale nakonec jsem samozřejmě vybrala Existenci od Abbi Glines. Ne, nedám už s tím pokoj, protože tahle knížka je prostě příšerná! Pagan je neuvěřitelně příšerná postava. Příběh je postavený na hlavu a autorčin styl psaní mi leze na nervy. No prostě příšernost. Pokud vám můžu poradit, od tohohle uměleckého díla se držte co nejdál. 

11 komentářů:

  1. Mě Jsem roztříštěná taky zklamala..

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhel tag je boží :3 Škoda, že jen u prvního a posledního bych věděla co vybrat.
    S tou Roztříštěnou souhlasím, taky bych jí bez váhání zvolila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám!
      No tak to vypadá, že VŠICHNI z ní odvaření nejsou :D

      Vymazat
  3. Tenhle tag je opravdu super!:)
    Nemůžu si pomoct, ale naprosto mě odrovnala věta: "Adam je svatouškovský hňup a Warner je sociopatický pitomec." Dokonale vystihnuto - a to tu knihu mám ráda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nějak nechápu, co na tom všichni vidí. Tím myslím i knihu i hlavní hrdiny :D

      Vymazat
  4. To je aký super tag 8DDD do toho by som sa aj zapojila 8D

    OdpovědětVymazat
  5. Shatter me by som tiež spokojne obetovala aj s úsmevom. -.-" :D Inak knihy nepoznám.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, že mě to ani nepřekvapuje? :D Teda s Shatter me :D

      Vymazat
  6. Tenhle TAG je vážně skvělý - a souhlasím, teď jsem teprve v polovině Jsem roztříštěná a nejradši bych ji hned zahodila (děj mě opravdu moc nebaví a ta jejich "láska" je fakt na zabití - plus to, jak spisovatelka v některých chvílích opakuje jedno slovo třikrát? To mě fakt fakt fakt štvalo :D...)

    OdpovědětVymazat