pátek 30. srpna 2013

Sečteno a podtrženo- Srpen

Už dlouho jsem si říkala, že bych mohla začít dělat nějaký takový přehled. První jsem si říkala, že bych se znovu zapojila do Měsíční chvástačky, ale tohle mi přijde lepší. V článku bude vždycky seznam, co za knihy jsem ten měsíc přečetla,  jaké jsem sepsala recenze, co za knihy mi přibylo v knihovničce a spouusta mých keců. Tenhle článek je trošku delší, takže pokud se dočtete až do konce máte můj obdiv. 



Přečtené knihy


Nadpozemská
Cynthia Hand
3 hvězdičky 
Walking disaster
Jamie McGuire
4 hvězdičky 
Obnažená
Sylvia Day
3 hvězdičky 
Moře nestvůr
Rick Riordan
4 hvězdičky 
Lola a kluk od vedle
Stephanie Perkins
3 hvězdičky 
One Week Girlfriend
Monica Murphy
3 hvězdičky 
Demonata
Darren Shan
4 hvězdičky 
Dívka, která kopla do vosího hnízda
Stieg Larsson
5 hvězdiček 
Sins of the Night
Sherrilyn Kenyon
3 hvězdičky 
Monument 14
Emmy Laybourne
4 hvězdičky 
Předurčena do hrobu
Jeaniene Frost
5 hvězdiček 
Prokletí titánů
Rick Riordan
4 hvězdičky 
Hostitel
Stephenie Meyer
4 hvězdičky 
Temná je noc
Meg Cabot
4 hvězdičky 
V pasti
Meg Cabot
4 hvězdičky 
Čtvrtý rozměr lásky
Meg Cabot
4 hvězdičky 
V kůži supermodelky
Meg Cabot
4 hvězdičky 

Celkem jsem za srpen přečetla 17 knih z toho dvě v angličtině a zbytek v češtině. Pokud počítám správně, knihy měly celkem 5555 stran. No jo, je tam hodně dvou-set stránkových hubeňourů. Myslím, že ten počet by byl vyšší, kdybych nezabila týden s prvními padesáti stránky Hostitele ☺ Ten začátek mě vůbec nebavil, málem jsem knihu odložila. Takže místo čtení jsem se dívala na Arrow a 2 Broke Girls. Pak mi bohužel došly díly a já se vrátila ke knize. Naštěstí se to rozjelo a nebylo to vůbec špatné. 
Moře nestvůr bylo skvělé pokračování, líbilo se mi dokonce víc než první díl. Rick prostě umí. Prokletí titánů bylo ještě lepší, nemůžu se dočkat čtvrtého dílu. Mám pocit, že tohle je jedna z těch sérií, které jsou každým dílem lepší a lepší. 
S Meg Cabot jsme nikdy kamarádky moc nebyly, její knihy nemám ráda- nebo spíš nemám ráda styl jakým píše- ale když jsem začala číst čtvrtého Mediátora, byla jsem velice příjemně překvapená. První díl byl průměrný, místy hrozně nudný, druhý se mi líbil o dost víc a třetí mě zase zklamal. Když jsem se proto pouštěla do čtvrtého, moc jsem od toho nečekala. O to víc mě to bavilo. Nemohla jsem jinak, než okamžitě přečíst další dva díly. Nejsem sice jeden z těch čtenářů, kteří si rvou vlasy proto, že nemají sérii doma, ale rozhodně jsem ráda, že jsem si ji přečetla. I když dotisku bych se určitě nebránila. 
Po dočtení posledního Mediátora jsem se okamžitě pustila do V kůži supermodelky a za pár hodin jsem zase neměla co dělat. Nebylo to špatné, vlastně se mi celkem líbila. Teď jenom přemýšlím, jestli na ni mám psát recenzi nebo začít číst další díl ☺ 
Předurčena do hrobu je kniha, na kterou jsem se hrozně těšila a přitom z ní měla strach kvůli překladu. Nakonec nebyl tak špatný (všimla jsem si pouze jedné věty, kdy byla špatně osoba, jinak žádné překlepy ani nic podobného) bohužel ve srovnání s překladem předchozích dílů byl... silně nedostačující. Když Bones oslovoval Cat slovy jako čumáčku, mazlíku nebo při větě "Dyť je to jedno." jsem myslela, že začnu ječet. Co se samotné knihy děje... Tak ta mě stála spoustu nervů. Jednu chvíli jsem nadávala na Cat. Další na Gregora. Pak na Bonese. Opět na Gregora. A znova na Bonese. V duchu jsem tu knížku stokrát roztrhala a každou stránečku pomalu pálila. Několikrát jsem musela čtení nechat a jít to rozdýchat, protože to se prostě nedalo! Musím přiznat, že jsem do toho byla tak zažraná, že jsem při jedné scéně začala hystericky řvát a počastovala jsem jistou osobu velmi nehezkými slovy. Já tuhle sérii prostě miluju. Když odhlédnu od překladu, bylo to dokonalé. Dobře, našla bych nějaké věci, které mi vadily , ale mně je to úplně fuk! Prostě to bylo dokonalé. Po tom trošku slabším třetím díle jsem měla strach, že už mě tahle série nebaví tak, jako na začátku (a stejně si myslím, že první dva díly jsou nejlepší) ale Předurčena mi ukázala, že jsem se spletla. Pořád žeru Bonese. Pořád žeru Cat. Pořád si myslím, že by si Jeanine zasloužila postavit oltář. Pořád miluju tuhle sérii.
Dívka, která kopla do vosího hnízda je závěrečným dílem trilogie Milénium. A bylo to dokonalé. Mistrovské dílo! Stieg je prostě machr. Obdivuju ho, jak má všechno promyšlené do posledních detailů, jak všechno dává smysl... Milénium je úžasná série a mě nehorázně mrzí, že autor zemřel předtím, než stihl oslavit svůj úspěch... Nebo dopsat všech deset plánovaných dílů.
One Week Girlfriend je taková jednohubka, kterou jsem začala číst při nudné cestě autem. Potřebovala jsem něco krátkého a OWG se přímo nabízela. Nebylo to špatné, na můj vkus až moc předvídatelné. A když říkám moc, myslím MOC. Postavy mi k srdci nějak zvlášť nepřirostly a bylo to moc krátké. Kdyby si s tím autorka trochu víc pohrála, bylo by to mnohem lepší. Takhle se v podstatě nic nestalo. Na druhý díl se přesto těším, ale i když byl ten konec hodně otevřený, nepotřebuju druhý díl číst okamžitě.
Sins of the Night je další díl Dark Hunter série, tentokrát je to osmý díl. Nemám k tomu moc co říct. Knížky od Sherrilyn mám ráda, hlavně tuhle sérii. Dobře se to čte, postavy jsou sympatické a děj je protkán vtipnými hláškami. Není to žádné umělecké dílo, jako třeba Milénium, ale spíše kniha na zpestření odpoledne.
Demonata je první díl hororové série od Darrena Shana. Moc jsem od toho nečekala, ale vážně se mi to líbilo. Nejlepší postava je rozhodně Dervish! Ten jeho smysl pro humor mě ničí. 



 Recenze



Přírůstky do knihovničky 


U prokletí Titánů je pouze přebal- knihu má momentálně kamarádka


V srpnu jsem měla narozeniny, takže knih se mi doma sešlo celkem dost. Od našich jsem dostala Percyho Jacksona: Moře nestvůr, Prokletí titánů a Bitvu o labyrint. Závěrečný díl- Poslední z bohů jsem si koupila já, protože mě ničilo nemít doma sérii celou. Tygrovu plavbu jsem si zase vyžebrala u svojí milované sestřičky, která vyhrála ve víkendovce. No kdo by odolal mému šarmu? ☺ Za peníze od babičky jsem si koupila Předurčenou do hrobu, která mě lákala už od vydání, ale stejně jsem měla strach z koupi kvůli změně překladatele. No, nakonec  to nebylo tak špatné. Když jsem si knihu kupovala, nemohla jsem jinak a musela přihodit i novou edici Města z kostí. Já tu sérii prostě miluju. Nebude na škodu mít ji doma celou, navíc ta obálka vypadá naživo hrozně hezky. Noční směnu jsem dostala od Stanislavy, které se nelíbila, ale protože já se na ni chystám už dlouho, dala mi ji. 



Ostatní

Přidávám malý bonus, kterým je fotka @adorkable. Jeden výtisk je můj a jeden je do soutěže, která v srpnu probíhala. Mně se hrozně líbí, jak vypadají vedle sebe ☺ 

U Neliss mě zaujal článek Seznamte se s... pokud vás zajímá víc, mrkněte na Bookland. Ráda bych se připojila, jenom si nejsem jistá, kdy se dokopu k sepsání článku ☺

Včera se konal v Praze sraz na který jsem se zase nedostavila. Ani nevíte, jak mě to mrzí, hlavně kvůli předpremiéře Města z kostí! No a když se začaly objevovat články a statusy o tom, jaké to bylo, myslela jsem, že vyletím z kůže. Tak jsem se místo toho podívala na Rubinrot. A řeknu vám, že o byl děs. Uspěchané, některé scény nedávaly vůbec smysl, vztah mezi Gideonem a Gwendolyn působil hrozně nepřirozeně a ten konec? Co to sakra bylo? Můžu snad jen pochválit výběr Gwen a Charlotte, protože obě herečky jsou velice blízké tomu, jak jsem si ty dvě představovala. O Gideonovi radši pomlčím. 



22 komentářů:

  1. Páni, to je knih :D A takové krásné číslo ti vyšlo na stránky :) Gratuluji. Já mám za sebou teprve 4 :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? Já jsem to teda brala podle GR, takže to číslo bude asi trochu jiné, ale co :D
      No tak musíme taky vzít v potaz, že já můžu celý den strávit válením se u knížky :D

      Vymazat
  2. Konečne nie som jediná, ktorej sa film Rudá jako rubín nepáčil :D To bolo úplne zlé. Mňa zas sklamal výber herečky na rolu Gwendolyn, vôbec mi tam nesedela. Gideon bol super. Toho som si zas takého predstavovala ja :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda moc nemusím dlohovlasé kluky, takže Gideona jsem v hlavě měla prostě s krátkýma vlasama i když je má dlouhé :D

      Vymazat
  3. Noční směna... je asi ta nejhorší urban fantasy, jakou jsem kdy četla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty víš, jak člověka nalákat ke čtení! :D Já to prostě nechápu. Kámošce se hrozně líbila, ale pak je tu zase fůra lidí, kterým vůbec... No tak uvidíme no :D

      Vymazat
  4. Tys toho teda přečetla! :) Klobouk dolů. Jinak skvělé kousky. Percyho bych chtěla a Noční směnu Ti závidím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se ten počet přes školu moc nezmenší :)
      Jinak o Percyho ještě soutěžíme :)

      Vymazat
  5. Velká kupa přečtených knih, palec nahoru! Jinak Město z kostí si plánuji v nejbližší době pořídit taky...

    OdpovědětVymazat
  6. Fíha, tak to som rada, že sa ti ten Mediátor nakoniec aspoň ako tak páčil.:D Inak mala by som sa učiť čo sa týka recenzovania, ja som to tento mesiac nehorázne flákala. (A nielen tento...)
    Pekné prírastky, Percyyy.:3 A Adorkable.*_* Snáď sa ti bude páčiť, ja som bola nadšená a milujem tie cz&sk obálky.
    Inak mmm Mesto kostí, páčilo by sa mi mať knihu doma a nie len prečítanú. *sigh* A aj mňa ničili tie články a statusy, ale dnes idem na to do kina, juhuu.:D
    S Rubinrot súhlasím, ostala som tiež poriadne zmätená a jemne znechutená...
    Btw, ďakujem za zmienku, zapoj saaaaaa.O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvůli Jessemu jsem i ochotná uvažovat o re-readingu! :D I když jenom posledních dvou dílů, asi bych už neměla nervy na to jejich ignorování se :D
      Já mám poslední dobou hroznou chuť psát recenze, ale nemám knížky, ke kterým bych je mohla psát :D
      Tak to jsem fakt zvědavá. Mně se víc líbí pod přebalem, protože ta holka je děsná.
      Já se hrozně těším, až budu mít doma celou sérii ♥ Provokuj, jenom mě provokuj! :D
      Doufám, že s druhým dílem si poradí líp.
      :)

      Vymazat
    2. No, ja nemám ani chuť ani knižky.:D
      Tak hej, je hrozná, ale celkový dojem z obálky je super.:D tá farbaaa.:D
      Ty provokuješ!:(( Tou celou sériou, fňuk. Inak film bol perfektný.:3 No, vlastne nie perfektný, skôr som si ho perfektne užila.:D
      Snáď.

      Vymazat
  7. Ehm počkať, čo? Napísala som tu práve relatívne dlhý koment a on sa nezobrazil? O_o Skúsim ešte raz.
    Fíha, tebe sa nakoniec ako tak páčil Mediátor, to som rada.:) Hmmm, super číslo prečítaných kníh a a ten počet recenzii! Mala by som sa učiť, ja recenzovanie už nejakú dobu nehorázne flákam.
    Inak pekné prírastky, Percyy...:3 A Adorkable!*_* Milujem túto obálku (tiež ju mám doma, v slovenčine) a aj knihu, hádam sa ti bude páčiť.
    Inak, Mesto kostí by som aj ja rada mala doma a nie len prečítané, prvú trilógiu zbožňujem... Potom už som začala byť taká rozpačitá, ale stále žeriem postavy. A statusy&články o filme ma tiež ubíjali.:D Ale dnes idem do kina, juhuu.:D
    S názorom na Rubinrot úplne súhlasím, tiež som ostala zmätená a trochu znechutená, akože "to čo malo byť, to ako zničili knihu".:O
    Btw ďakujem za zmienku!:) A zapoj saaaaa.O:)
    Okej, tento komentár by teoreticky mohol byť ešte o čosi dlhší, prosíím, nech sa zverejní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ale ráda, že sis dala tu práci a napsala to znova! :D
      Btw. Já TMI miluju ♥ Původní trilogie je boží, ale stejně mě nejvíc bavily ty další dva díly :D A Jace prostě... aaach. Pak mě začal hrozně brát Magnus. Já ho prostě žeru :D

      Vymazat
    2. :DDD
      Neviem, mne sa tie dva ďalšie páčili o kúsok menej, ale aj tak super. A s tým Magnusom súhlasím, mňa tiež začal brať neskôr.^^ Čítala si The Bane Chronicles?:3

      Vymazat
  8. OOooo, bože, ty schvaľuješ, už vidím, tak tento môžeš vymazať a kľudne aj ten druhý, geez, i'm dumb, sorry.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty mě zabiješ :DDD
      Musím to teď nechat na schvalování kvůli soutěži! :D Jiné řešení mě nenapadlo :D

      Vymazat
  9. páni, 5555 stránek? To je úctyhodné a krásné číslo!!:))
    přečetla jsi s-k-o-r-o všechny knihy, na které se chystám :D (Ehm no dobře, jen Monument 14, Obnažená, Nadpozemská, Hostitel, Lola a Milénium)...už bych se fakt měla dokopat!
    A toho Percyho ti mohu jen závidět!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :)
      Jůůů! Do Milénia se pusť co nejdřív! Úžasná série :) Lola mě naopak vůbec nebavila :D Jsem zvědavá, co na to řekneš.

      Vymazat
  10. Článek je skutečně trošku delší, ale moc hezký, takže jsem si ho s chutí přečetla. 17 přečtených knih? Máš můj obdiv. Závidím ti Nemožnou holku, budu si ji taky muset sehnat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že příště už to bude kratší. Šlo spíš o to, že ke spoustě z těch knih nechystám recenzi, tak jsem se chtěla trošku vykecat alespoň tady :) Ale jsem ráda, že se našel někdo, kdo si to přečetl celé! :D
      Nojo, musím využíř prázdniny :D
      Doufám, že se ti bude @adorkable líbit :)

      Vymazat
  11. Ty jo tys těch knížek teda přečetla :D

    OdpovědětVymazat