pondělí 7. ledna 2013

NEJvětší knižní překvapení roku 2012


A tenhle projekt má na svědomí Dý :)

SURPRISE!




        


     

   
          

Město z kostí  sem prostě zařadit musím. Musím  vysvětlovat? :D Copak vy nevidíte tu obálku? Pokut vás ten ninja dostatečně neodpuzuje, tak ten démono-pavouk to dodělá...
Na půl cesty do hrobu bylo obrovské překvapení. Nevím, co jsem čekala, ale určitě ne příběh, který mě bude bavit od začátku do konce, a někoho jako Bonese. Rozhodně jedna z nejlepších knih loňského roku, a jendo z největších překvapení.
Polibek pro Annu je romantický kniha. Já romantické knihy nečtu, no tenhle jsem si přečetla, a rozhodně nelituji. Asi jsem čekala jenom nějaký tuctový zamilovaný příběh, ale dostala jsem naprosto úžasnou knihu.
Leaving paradise je ten stejný případ jako Polibek pro Annu. Mělo to být tuctové. Mělo to být přehnaně romantické. Nemělo mě to bavit. No... toho jsem se vážně nedočkala. Nádherný příběh... Navíc pro mě bylo překvapení, že jsem tu knihu vůbec dočetla, protože Leaving paradise byla moje první anglická knížka.
Nebezpečná láska je prostě Nebezpečná láska! Četli jste? Víte co myslím. Nečetli jste? Běžte se schovat, a styďte se! A hned potom si zaběhněte do nejbližšího knihkupectví, protože TOHLE si prostě musíte přečíst! Navíc to napsala česká autorka!
Muži, kteří nenávidí ženy je kniha, o které mele básní Anns, a my jsme udělaly obchod. Já si přečtu Milénium, ona si přečte Noční lovce. Já na detektivky moc nejsem, a když už, tak jedině Agathu Christiie... a teď i Stiega Larssona. Geniální kniha.




5 komentářů:

  1. Tohle mi nedá.
    "Já romány nečtu."
    Román je epické (tedy dějové) vyprávění delšího rozsahu BEZ ohledu na žánr. Všechny knihy, které jsi zde vypsala, jsou romány. Naprosto tu tvou poznámku, že nečteš romány, nechápu, když všechno, co zde máš, spadá do kategorie románů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu... špatně jsem se vyjádřila. Už jsem to opravila :)

      Vymazat
  2. Doriti...Na půl cesty do hrobu, musím si to konečne prečítať - na zozname narodeninových darčekov je to už na prvom mieste. Vždy keď o tej knihe počujem, cítim sa akoby ma niekto vynechal z dobrého žúru! :P :D
    A Město z kostí už tiež veľmi dlho zháňam.
    Nič.
    Som knižný barbar.
    (:D]

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na půl cesty do hrobu si prostě MUSÍŠ přečíst! Kdy máš narozeniny? :D
      Město z kostí je taky úžasné, ale mě ta série baví každým dílem víc a víc, naposled jsem přečetla City of Fallen Angels, takže pro mě je zatím nejlepší 4. díl :D

      Vymazat
  3. Polibek pro Annu, Mesto kostí a Leaving Paradise sú nádherné knižky! =)

    OdpovědětVymazat