úterý 30. července 2013

Abbi Glines- Never too far

Autorka: Abbi Glines
Série: Fallen too Far
Anglické vydání: ebook, 200 stran
České vydání: Nevyšlo
Nakladatelství: Smashwords, 2013

Blaire se všechno rozpadlo, když jistila pravdu o své rodině. A co hůř- zjistila, že jí Rush celou dobu lhal. Rozhodnutá postavit se zpátky na nohy se vrací do Alabamy, ale neúprosná kola osudu se točí dál a mají s ní ještě nějaké plány. Navíc Rush je přesvědčený, že se jedná o lásku jeho života a i přesto že ji nikdy nechtěl nechat jít, dělá, co slíbil- drží se dál. Ale když se Blaire vrátí, chytne šanci za vlasy a dělá všechno proto, aby ji znovu neztratil. Všechno komplikuje Nan, která Blaire z celého srdce nenávidí. Rush nechce volit mezi svou láskou a rodinou, ale díky Blaire dostává slovo rodina úplně jiný význam. A jedno špatné rozhodnutí má dlouhodobé následky. 

Už se vám někdy stalo, že jste kvůli jedné knize nějakého autora tak moc nesnášeli, že do dalších jeho knih jste se pouštěli pomalu až s odporem? No a on vám to prostě neulehčuje. Pokud jste to nikdy nezažili, upřímně vám závidím. Abbi Glines je můj kryptonit. Existence? Nejhorší kniha vůbec. The Vincent boys? Prosím, nenuťte mě tu sérii dočítat! A pak najednou bum! Přišlo Fallen too Far. Ta kniha je hrozná. Je hrozně klišoidní, má pitomé postavy a ještě pitomější příběh. Ale stejně má něco, co mě donutilo dát jí hodnocení, které jsem jí dala. Něco, proč jsem ji nemohla odložit, dokud jsem ji nedočetla. Ta kniha pro mě byla neuvěřitelné překvapení, tak jsem z toho chtěla vytřískat co nejvíc a okamžitě se pustila do druhého dílu. Příšerná, příšerná to chyba.

"I don't just love her, she owns me."

Vsadím se s vámi o co chcete, že Abbi je velký fanoušek telenovel, protože Never too Far je jedna dlouhá, otravná telenovela. Autorka patlá dohromady tohle s tamtím a doufá, že čtenáři budou tak mimo z Rushe, že si nevšimnou jakou pitomost čtou. A víte, co je na tom nejhorší? Že ono jí to hodněkrát vyšlo. To je totiž jediná věc, která vysvětluje to vysoké hodnocení na Goodreads. Rush je stejný hňup jako byl v prvním díle a o Blair se ani nezmiňuji, to by vás čekal velmi dlouhý výčet věcí, které na ní nesnáším. Nan je exemplární případ slepice knižní, v dnešní době velmi rozšířeného druhu knižních postav. Ale můžou si za to sami, kdyby jí Rush konečně něco řekl a přestal jí věčně skákat kolem zadku, možná by otevřela oči. Můj milovaný Woods ani tentokrát nezklamal, stále se držím názoru, že on je jediná normální postava. Díky Bohu za něj!

"No. One. Comes. Before. You."

Při čtení prvního dílu jsem si říkala, že je to na mě moc sladké. Že tam je až moc scén, kdy se snaží autorka přimět čtenáře áchat a óchat nad tím, jak je to úžasné. No, šeredně jsem se spletla. Abbi se totiž jenom rozehřívala. To druhý díl je úplně jiný kalibr. Příběh je tady tak přeslazený, až mi z toho trnuly zuby. Nevyvážilo se to ani drsným sexem, kterého nám autorka připravila pěknou dávku. Tak si říkám, že se mezi autory čím dál víc rozjíždí okukování porna. A konec to poslal úplně do kytiček. Člověk si říká, že už by mohl být konec ale Glines tam hodí takovou blbost, že nad tím zůstává rozum stát. Pošlete tu ženskou na nějaké testy, protože za tohle určitě může pořádná dávka houbiček.

"Everything about her is fucking perfect." 

Jediným světlým bodem téhle knížky je přidání Rushova úhlu pohledu. Kapitoly, které vyprávěl on byly jediná věc, která mě udržela od rituálního pálení tohohle pokladu. Nebylo by to proto, že jsem si ho jako postavu oblíbila, to opravdu nehrozí, ale spíš mě zajímalo, co pokazí příště. Protože se mu dařilo zkazit snad všechno. Dělal jednu pitomost za druhou, jedno špatné rozhodnutí střídalo druhé a jeho věčná sebelítost tomu nasadila korunu. Ano, tohle je ten tvrdý rocker, který má tetování snad i na zadku, piercing bůh ví kde všude a který měl sex s půlkou města. Pokud by vám to nedošlo, teď tak hrozně miluje Blair,  že samozřejmě přestal! No... kdo ví.

"She was the rock in a world that was crumbling."

Nechci vědět, o čem bude třetí díl. Vážně nechci. Je mi jasné, že Glines zase vymyslí něco tak originálního, že z toho ztratím řeč. Protože tady nejde o peníze! Jak vás to jenom napadlo? Abbi má prostě tolik nápadů, že napsala tolik knih, které si vůbec nejsou podobné! Pche. A ta novinka, kterou před necelými dvěma týdny oznámila na facebooku? Že bude Fallen too Far z Rushova pohledu? Vždyť to vůbec neudělala Jamie McGuire ve Walking disaster. Takže oficiálně házím flintu do žita. S Abbi jsem skončila a žádnou z jejích dalších úžasných sérií rozečítat nebudu. Bohužel bych ráda dočetla všechny rozečtené série, takže mě čeká ještě jeden díl The Vincent Boys, dva díly Existence a jeden díl Fallen too Far. To jsou celkem čtyři knihy... od Abbi Glines. Tak si říkám, jestli se na to přece jenom nevykašlu.


8 komentářů:

  1. Ty ses zase rozjela :D Ale na druhou stranu tyhle tvoje recenze se hrozně dobře čtou x) Alespoň se zasměju :D Já jsem od Abbi Glines nic nečetla a ani se teda nechystám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme ráda, že ses pobavila :D Dobře děláš, věř mi :D

      Vymazat
  2. Super recenzia.:DD Od tejto očividne geniálnej autorky som nič nečítala a ani to neplánujem meniť.:DD Inak byť tebou by som sa na tie štyri knihy vykašľala.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díííky! :D Asi bych ti měla říct, že za zkoušku nic nedáš, třeba se zařadíš k těm, kterým se to líbí, ale v tomhle případě říkám spíš: Utíkej od ní tak daleko, jak to jde!! :D Taky o tom dost silně uvažuju. Existenci jsem četla v listopadu minulého roku a do druhého dílu se moc nehrnu :DD

      Vymazat
  3. Vykašli sa na ďalšie knihy, viem aké to je, keď niečo čítaš nasilu :D Nemá to význam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ráda! Ale když já mám potom nervy z toho, že jsem tu sérii nedočetla :D No rozhodně si počkám, až mě zase chytne šílená nálada :D

      Vymazat
  4. ja som skončila pri prvej časti a rozhodne nehodlám pokračovať :D

    OdpovědětVymazat
  5. Dneska jsem dočetla celou triologii. První díl byl celkem fajn, četlo se to dobře a rychle, jen mi lezlo na nervy některé chování hlavních hrdinů (typu ''měla by ses ode mě držet dál'', přičemž jí strkal jazyk do krku WTF!). Druhý díl se mi líbil tak někam do půlky (ta druhá byla tak mizerná, že si jí ani nepamatuju). Myslím, že se Blair prostě měla držet svýho původního plánu - pár měsíců vydělávat prachy a pak odjet i s dítětem někam daleko a Rushovi prostě napsat smsku: ''Zapomněla jsem ti říct, že budeš táta, jsem těhotná''. Bylo by to mnohem lepší než přeslazené řečičky a divoký sex ve třetím dílu, aspoň ji mohl hledat třeba po celejch spojenejch státech:). Ale na druhou stranu zas musím pochválit Rushovu písničku a jeho chování k Nateovi, jinak prostě nic moc :D

    OdpovědětVymazat