pondělí 5. srpna 2013

Prázdninový knihomol- srpen


Projekt, který vymyslela Cathy

A začal druhý prázdninový měsíc... Kéž by šel zastavit čas! Hrozně to utíká... Já už ale přicházím s dalším článkem do Prázdninového knihomola. První srpnový týden (teoreticky v tom jsou započítané ještě 3 červencové dny) jsem s počtem přečtených knih celkem spokojená, tak snad to půjde dál stejným tempem☺



1. týden

Nalezený milenec od J. R. Ward - dočteno 160 stran z 520 stran
Jako první srpnovou knížku tady mám čtvrtý díl Bratrstva černé dýky. Těch 160 stran co mi chybělo jsem dorazila ještě v neděli, kdy jsem aktualizovala minulý článek, ale nevadí. Už jsem to psala- tuhle sérii já můžu, ale tenhle díl mi přijde zatím nejslabší. Víc než hlavní linka mě bavilo číst o Johnovi, což je pěkně na prd, protože ho tam je hrozně málo. Butche mám celkem ráda, ale k Marisse se mi prostě nehodí. Možná to má něco společného s tím, že ji moc nemusím. Nejlepší jsou rozhodně hlášky. Zsadista bych nejradši objala, protože to jak se chová k Johnovi je hrozně sladké. Rozhodně se mi ale nejvíc líbí vztah, jaký má Butch s Vishousem. Ti dva mají mezi sebou úžasné pouto. Na další díl se hrozně těším, ale asi bych měla zpomalit, protože s takovou mi brzo dojdou knížky ☺

Andělé smrti od Meg Cabot - 200 stran
Třetí díl série Mediátor, aneb taková jednohubka na den. Meg Cabot je hrozně oblíbená autorka, já jsem si k ní bohužel cestu zatím nenašla. Celkem jsem od ní četla 5 knih a mám hrozný problém se stylem, jakým píše. Nevím proč, ale z nějakého důvodu mě její knihy hrozně nudí. Jako nejlepší díl Mediátora bych zatím označila druhý, ale ještě před sebou mám tři další, tak uvidíme. Tenhle byl zase takový průměrný, každopádně jestli budu muset na jistou scénu čekat až do konce čtvrtého dílu... 

Awry od Chelsey Fine- dočteno 234 stran z 514 stran
Dále jsem dočetla Awry, druhý díl série The Archers of Avalon. První díl se mi celkem líbil, ale tohle bylo příšerné! Na Goodreads jsem napsala: Nejenom, že je to neuvěřitelně nudné, ale je to navíc neuvěřitelná kravina. Nechápu, jak mě mohl první díl tak bavit. Věty jako "Neboj se, on je na bolest zvyklý." mě vytáčí k nepříčetnosti. A ten jejich přístup? Ať si Tristan trpí, ať se pokusí o sebevraždu, ať ho ta vzdálenost zabíjí- hlavně, aby byla Scarlet v pohodě. Achich achich, taková škoda.

Jestli zůstanu od Gayle Forman- 183 stran
Hrozně vychvalovaná knížka, bohužel zase vybočuju z řady, protože mi přijde hrozně průměrná. První jsem měla problém se začíst, pak už to šlo celkem lehce, bohužel jsem příběhem proplouvala tak nějak netečně. Slzička mi ukápla až když jsem si představila, že bych v podobné situaci byla já a moje rodina, jinak mě nedojal ani Adamův monolog na konci. Druhý díl je prý lepší, tak uvidíme, ale moc velké šance tomu nedávám.

Strange Candy- 257 stran
Tak tady nemám nejmenší tušení, co k tomu říct. Nejsem nějaký velký fanoušek Anity Blake, i když na druhou stranu mám za sebou jenom první díl, takže je těžké to soudit. Tahle... povídka je zajímavá, bohužel mě nějak nechytla. Prostě průměr.

Nadpozemská od Cynthie Hand - 360 stran
A je to tady zase. Většina je z knihy nadšená a já zase nic. Tak si začínám říkat, že jsem až moc vybíravá. Četlo se to celkem dobře, ale čekala jsem víc. Nebudu se moc rozepisovat, konec konců detaily si můžete přečíst v recenzi

Walking disaster- 432 stran
Miluju Beautiful disaster. Jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla. To je taky důvod, proč pro mě byl "druhý díl" takové zklamání. Vracet se k tomu už nebudu, protože mě to vážně štve, každopádně tady je recenze. 

Obnažená od Sylvie Day- 342 stran
Obnaženou jsem dočetla včera. Na erotické knihy nejsem, protože mě většinou akorát tak vytočí, ale tohle nebylo špatné. Ze začátku se mi to vážně líbilo, bohužel ke konci už to bylo horší. Asi od poloviny už to bylo stereotypní a sex se opakoval jako podle šablony. Hlavní postavy jsou celkem normální, dobře se to čte a občas jsem se i zasmála. Byla tam taky spousta věcí, která mi vadila, jako například podobnost s Fifty Shades, některá hluchá místa nebo taky to, že na Gideonovi je dokonalé snad všechno. Jeho hlas, jeho vlasy, jeho pot... nechci vědět, čeho si Eva všimne příště. Každopádně tohle je jedna z těch lepších erotických knih, takže na druhý díl se určitě chystám. 

Taky jsem přečetla The Meeting od Richelle Mead, což je setkání Rose a Dimitrije z Dimkova pohledu. Je to opravdu krátké, přesto se mi to celkem líbilo. Dimka je úžasný, takže i jenom proto, že se tam objevil bych nejradši dala pět hvězdiček, ale... Ale. Tak nějak to ztrácí šťávu, když vidíme do hlavy tomu tajemnému drsňákovi. Každopádně mám hroznou chuť znovu se pustit do VA. 
No, abych to shrnula. Za tento týden jsem přečetla 6 knih, 2 jsem dočetla z minulého týdne a přečetla jsem jednu kratičkou povídku. Celkem to je přibližně 2168 stran, což není tak špatné. Jsem zvědavá na příští týden. 

2. týden


Moře nestvůr od Ricka Riordana- 304 stran
Série o Percy Jacksonovi se mi hrozně líbí a vážně nechápu, že jsem se k ní dostala až teď. Druhý díl se mi líbil o trošku víc než první, i když vážně nemám ráda Clarisse. Naopak Tysona jsem si hodně oblíbila a doufám, že se ještě objeví v nějakém dalším díle. Svědí mě prsty, abych si už přečetla další díl, ale nemůžu celou sérii zhltnout najednou... Co bych četla potom? Ještě štěstí, že Rick napsal těch knih tolik.

Lola a kluk od vedle od Stephanie Perkins- 303 stran
Volné pokračování Polibku pro Annu, který se mi hodně líbil. Nadšeně jsem se proto vrhla do čtení Loly, ale čekalo mě hořké zklamání. Už si začínám zvykat, že jsem taková černá ovce ☺ Pokud by vás zajímalo, co se mi na knize nelíbilo, všechno jsem popsala v recenzi.

One Week Girlfriend od Monicy Murphy- 185 stran
One Week Girlfriend je taková jednohubka, kterou jsem začala číst při nudné cestě autem. Potřebovala jsem něco krátkého a OWG se přímo nabízela. Nebylo to špatné, na můj vkus až moc předvídatelné. A když říkám moc, myslím MOC. Postavy mi k srdci nějak zvlášť nepřirostly a bylo to moc krátké. Kdyby si s tím autorka trochu víc pohrála, bylo by to mnohem lepší. Takhle se v podstatě nic nestalo. Na druhý díl se přesto těším, ale i když byl ten konec hodně otevřený, nepotřebuju druhý díl číst okamžitě.

Demonata od Darren Shana- 216 stran
A poslední přečtenou knihou je další jednohubka, tentokrát hororovějšího rázu. Vendea má Darrena Shana hodně ráda a já jsem jí už celkem dlouho slibovala, že si od něj něco přečtu. No nakonec jsem vybrala právě Demonatu. Moc jsem od toho nečekala, ale vážně se mi to líbilo. Nejlepší postava je rozhodně Dervish! Ten jeho smysl pro humor mě ničí ☺

Tenhle týden byl o dost chudší než předchozí. Přečetla jsem pouze 4 knihy s celkovým počtem stran 1008. A to je méně než polovina minulého týdne! Fůů... Příští týden nebude o moc lepší, protože většinu strávím u kamarádky, takže na čtení moc času nebude. 

3. týden


Dívka, která kopla do vosího hnízda od Stiega Larssona - 688  stran
Dokonalé. Mistrovské dílo! Stieg je prostě machr. Obdivuju ho, jak má všechno promyšlené do posledních detailů, jak všechno dává smysl... Milénium je úžasná série a mě nehorázně mrzí, že autor zemřel předtím, než stihl oslavit svůj úspěch... Nebo dopsat všech deset plánovaných dílů.

Sins of the Night od Sherrilyn Kenyon- 365 stran
Další díl Dark Hunter série, tentokrát je to osmý díl. Nemám k tomu moc co říct. Knížky od Sherrilyn mám ráda, hlavně tuhle sérii. Dobře se to čte, postavy jsou sympatické a děj je protkán vtipnými hláškami. Není to žádné umělecké dílo, jako třeba Milénium, ale spíše kniha na zpestření odpoledne. 

18 komentářů:

  1. Bratrstvo černé dýky si chci přečíst už dlouho. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Bratrstvo hrozně ráda! Doufám, že se ti bude taky tak líbit :)

      Vymazat
  2. Neuvěřitelný, 6 knih? :D To normálně dám za měsíc ani to ne. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj se, já taky nečtu tolik :DD Ale když už jsou ty prázdniny, člověk toho musí využít :D

      Vymazat
    2. No ale tolik stran jsem měla za celý červenec a to jsem si myslela, že jsem hodně četla! :D Fakt tě nechápu. :D

      Vymazat
    3. Hele uvidíš, že tento týden jich bude míň! :D

      Vymazat
  3. To není možný tohle. Já jsem ráda, když dám aspoň 500 stran za týden. Chjo. Padla na mě kvůli tobě deprese. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přísahám, že tohle je ojedinělé! :D Normálně mívám taky kolem těch 500 :D

      Vymazat
  4. Souhlasím! :D Taky pociťuju příznaky deprese. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Božé, takových knih. :D Já jsem ráda, když za týden přečtu ty dvě, maximálně tři knížky. :D
    Ale jinak mě těší, že se ti Bratrstvo líbí. ^^ :) Já osobně teď umírám nedočkavostí na překlad jedenáctého dílu. :D Bože, už abych tu knihu držela v ruce a mohla číst. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normálně se taky pohybuju kolem 2-3 knih, ale tento týden to bylo trošku víc :D
      Ha! Mě jich ještě čeká 6 než budu muset čekat na 11 :D A mám takový pocit, že než já to dojdu vyjdou i další :D

      Vymazat
  6. Tolik knih, máš můj obdiv. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty si teda vážne zväčša myslíš niečo iné ako väčšina.:D Hm, každopádne s tým The Meething-om súhlasím a raz si ten re-reading dám.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkala jsem ti to? :D
      Já mám v plánu dát si re-reading celé série před filmem! :D

      Vymazat
    2. Hej ja viem, aj dokázala na Mediátorovi rovno.:D Ale toto sú... ďalšie a ďalšie dôkazy.:D
      Fuuh, to znie super, ale ja by som sa nedokopala, budem rada, ak nezabudnem kuknúť film.:D Každopádne potom enjoy.:D

      Vymazat
    3. Tss! Prý důkazy! :D To skoro nic není :D Teď píšu ne-tak-úplně-pozitivní recenzi na Lolu... TO je důkaz! :D
      Já jsem při posledním re-readingu skoro nespala, jenom abych to dočetla, takže počítám s tím, že když začnu 2-3 dny před filmem, bude to stačit :D

      Vymazat
  8. Taková salva knih.. Ou.. no gratulace za to kolik toho zvladas precist.. To ja stihnu vic knih leda kdyz se na vikend zavru u prarodicu a nic nedelam..jen ctu.. Coz doma normalne nemuzu, protoze musim taky pomahat..

    OdpovědětVymazat